zondag 13 maart 2016

Aan niemand vertellen

Het boek
Het Boek ' Aan niemand vertellen ' van Simone van der Vlugt gaat over een jonge vrouw genaamd Lois. Lois heeft een baantje als rechercheur bij moordzaken. Op een dag wordt het lichaam van een man gevonden. Natuurlijk moeten Lois en haar collega's zich bezighouden met deze zaak. Nadat Lois en haar team een aantal onderzoeken hebben gedaan komen ze maar niet op het antwoord. Dit blijft zo totdat een tweede en derde moord meer antwoorden naar boven halen voor de eerste moord.

Stilistisch argument
In het boek maakt Simone van der Vlugt geen gebruik van moeilijke woorden. Het boek is hierdoor veel makkelijker en sneller om uit te lezen. Ook wordt er in dit boek zo geschreven dat er spanning in het boek blijft ondanks het feit dat je in het midden van het verhaal al weet wie de dader is.

structureel argument
'Aan niemand vertellen' is heel erg goed gestructureerd door Simone van der Vlugt. Het boek heeft 54 hoofdstukken die allemaal in een chronologische volgorde worden vertelt. Wat wel merkwaardig is aan de verschillenden hoofdstukken is dat zij allemaal geen titel bovenaan hebben. Ook is het zo dat het boek dan wel chronologisch wordt vertelt, maar er zijn wel verschillenden perspectieven. Zo heb je Lois en daarnaast ook Tamara.

Emotivistisch argumentTijdens het lezen van het boek 'aan niemand vertellen' geschreven door Simone van der Vlugt ervoer ik als lezer niet echt veel emoties in het begin. Het was meer alsof ik een boek las waarvan ik gewoon benieuwd was naar het einde. Naarmate ik verder kwam met het lezen, begon ik steeds meer te weten te krijgen over Lois en haar verleden. Daar begonnen de emoties dan ook een beetje naar voren te komen. Doordat ik als lezer nu meer te weten kreeg over de hoofdpersoon en haar verleden en de zaak waar zij op dat moment aan het werken was, werd het boek aantrekkelijker om te lezen.

Realistisch argument
Dit boek heeft veel realistische aspecten aan het verhaal. Zo heb je bijvoorbeeld het feit dat Maaike en Tamara één persoon blijken te zijn. Maaike heeft in haar jeugd erg veel meegemaakt en dit heeft ze nauwelijks kunnen verwerken. Doordat zij dit niet echt heeft kunnen verwerken is er psychologisch erg veel mis met haar. Ook heb je in het verhaal het aspect waarop de mannen op gruwelijke wijze worden vermoord. Ook in het dagelijkse leven nu gebeurd dit heel erg vaak.

Conclusie
Mijn conclusie voor dit boek is dat het een heel goed geschreven boek is met een mooi open eind als het ware. Het is zo dat er een deel twee van dit boek is, dus voor degene die maar geen genoeg krijgen van dit verhaal is dat goed nieuws. Zelf zou ik het boek niet per se aanraden aan het publiek, omdat ik het niet super vond om het boek te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten