De auteur van mijn boek is Karin Amatmoekrim. Ik verwacht dat deze schrijfster boeken schrijft over haar eigen levenservaringen, maar dan in een ander persoon. Ook verwacht ik dat zij boeken schrijft die niet heel moeilijk zijn om te lezen en tegelijk ook wel interessant zijn.
Karin Amatmoekrim is geboren op 25 december 1977 in Paramaribo. De ouders van Amatmoekrim hebben verschillende afkomsten, zo is haar moeder Javaans en haar vader een Chinees-Creools-Indiaanse. Ondanks het feit dat ze in Suriname, Paramaribo geboren is, groeit ze op in Nederland in IJmuiden. Daar deed zij gymnasium op het gymnasium Felisenum. Na het Felisenum studeerde Karin psychologie en moderne letterkunde aan de UvA (Universiteit van Amsterdam ).
Naast het boek ' Het Gym' schreef ze ook anderen boeken waaronder:
Een paar van de boeken die Amatmoekrim geschreven heeft, zijn gebaseerd op haar eigen levenservaringen.
1. zie je een verband tussen de auteur en de thema’s waarover hij schrijft in jouw boek? Beschrijf dit verband.
Er zit inderdaad een verband tussen de auteur en de thema's waarover hij/zij schrijft in mijn boek. Het boek gaat over een gekleurd meisje die naar het gymnasium gaat waar alleen blanke kinderen/studenten op zitten. Ookal maakt ze al snel vrienden, Sandra voelt zich nog steeds een buitenbeentje en schaamt zich voor haar wijk. Dit is in verband met de auteur is dat Karin zelf ook op het gymnasium gezeten heeft, maar of zij zich ook zo voelde is voor mij wel een vraag.
2. zie je een verband tussen de auteur en de hoofdpersoon in het boek dat je gelezen hebt? Beschrijf dit verband.
Ja, de hoofdpersoon is een Surinaams meisje en gaat naar het gymnasium. Dit is precies het geval bij de auteur zelf
Thematiek
Het boek " het gym " is een roman. De verschillende onderwerpen in het boek komen duidelijk naar voren. Sandra moet zich zien te redden tussen al haar medeleerlingen als enig gekleurd meisje op het gym. Dit is dus " multicultureel". Ook komen erin het verhaal verschillende vooroordelen. Zo hebben de Nederlandse in het verhaal vooroordelen over de surinamers en vice versa. De thema's in het boek zijn dus naar mijn mening; Discriminatie en Cultuurverschillen
StijlDe schrijfstijl in het boek is erg verschillend. De ene keer is het heel grappig en dan ineens heel serieus. Dit maakt het boek leuker om te lezen, omdat je niet de heletijd door een heel serieus boek zit te lezen waarvan de verhaallijn eigenlijk toch wel duidelijk is. Ook is het zo dat er af en toe dingen worden beschreven op een overdreven manier.